Decesul pacientei rănite în explozia de la Spitalul de Boli Infecțioase Ploiești: Familia cere dreptate

Decesul pacientei rănite în explozia de la Spitalul de Boli Infecțioase Ploiești: Familia cere dreptate

Tragedia de la Spitalul de Boli Infecțioase Ploiești - Movila a ajuns la un final dureros, odată cu decesul pacientei de 80 de ani care fusese grav rănită în urma unei explozii produse în secția de terapie intensivă. Explozia, care a avut loc pe data de 26 februarie, a fost urmată de un val de întrebări și suspiciuni, culminând acum cu anunțul trist al avocatului Adrian Cuculis: bătrâna a pierdut lupta pentru viață.

În ciuda eforturilor depuse de echipa medicală, victima, care fusese internată în stare gravă, a suferit arsuri pe 16% din suprafața corporală și la nivelul căilor aeriene. Familia îndoliată, suspectând posibile erori medicale, se pregătește să depună plângere penală pentru ucidere din culpă, potrivit declarațiilor avocatului.

Incidentul a readus în atenția publică și autorităților problema siguranței în unitățile spitalicești, mai ales că nu este primul eveniment tragic la acest spital; în anul 2021, un incendiu similar a rezultat în pierderea altor două vieți.

Pe măsură ce ancheta este în desfășurare, comunitatea așteaptă răspunsuri și măsuri concrete pentru a preveni astfel de incidente în viitor. Familia victimei, împreună cu avocatul lor, continuă lupta pentru justiție și speră ca acest caz să servească drept un semnal de alarmă pentru îmbunătățirea condițiilor din spitalele românești.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;