Podul Grant din București, din nou funcțional: Finalizarea lucrărilor aduce ușurare șoferilor și călătorilor

Podul Grant din București, din nou funcțional: Finalizarea lucrărilor aduce ușurare șoferilor și călătorilor

După o închidere parțială de aproape jumătate de an, Podul Grant din București și-a redeschis porțile pentru traficul rutier și cel al tramvaiului 41, spre bucuria șoferilor și a călătorilor. Anunțul a fost făcut de Primarul General, Nicușor Dan, care a subliniat că promisiunea de a relua circulația pe data de 31 martie a fost respectată.

Lucrările de reabilitare, care au inclus consolidarea structurii de rezistență a podului, au avut un cost total de 54 de milioane de lei. Până în prezent, au fost facturate lucrări de aproape 27 de milioane de lei și au fost achitate 13 milioane de lei. Restul sumelor necesare au fost alocate în bugetul local.

Podul Grant, unul dintre principalele noduri de trafic ale Capitalei, a fost construit inițial în 1909 și reconstruit în anii '80. Ultima reabilitare majoră a avut loc acum 17 ani, iar actuala modernizare este programată să se finalizeze în august 2024, cu un an mai devreme față de termenul contractat inițial.

Închiderea podului pe sensul Crângași - Turda a generat disconfort pentru locuitorii orașului, însă municipalitatea a oferit rute alternative pentru a diminua impactul asupra traficului. Acum, cu redeschiderea podului, se așteaptă la o îmbunătățire semnificativă a fluxului de vehicule în zonă.

În plus, edilul a asigurat că lucrările rămase nu vor afecta circulația, permițând astfel traficului rutier să se desfășoare fără restricții. Această veste vine ca o gură de aer proaspăt pentru bucureșteni, care se pot aștepta la o mobilitate urbană îmbunătățită.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;