Anunțul privind începerea lucrărilor de reparație la Podul Prieteniei între România și Bulgaria

Anunțul privind începerea lucrărilor de reparație la Podul Prieteniei între România și Bulgaria

Autoritățile bulgare au anunțat că lucrările de reparație la Podul Prieteniei, care leagă România de Bulgaria prin Giurgiu-Ruse, vor începe pe data de 10 iulie 2024. Durata estimată pentru finalizarea lucrărilor pe fiecare bandă este de aproximativ 4 luni și jumătate, ceea ce înseamnă că reparațiile ar putea dura în total aproximativ 9 luni.

Lucrările vor fi realizate fără a opri complet circulația, iar vehiculele vor putea tranzita în două sensuri eșalonate pe banda neafectată de reparații. Agenția de Infrastructură Rutieră a Republicii Bulgaria a precizat că lucrările vor fi executate în 6 etape, începând cu o porțiune de 400 de metri pe teritoriul bulgar, și vor fi coordonate astfel încât să se asigure siguranța navetiștilor și a lucrătorilor.

Podul, care face parte din drumul I-2 și are o lungime de 1.057 km pe teritoriul bulgar, nu a beneficiat de reparații majore de la inaugurarea sa în 1954, cu excepția unor lucrări de consolidare a rosturilor efectuate acum mai bine de 22 de ani și înlocuirea hidroizolației și a pavajului asfaltic în 2011. Societatea Publică cu răspundere limitată Podul Dunării este antreprenorul desemnat pentru reparația principală, iar contractul este în valoare de 44.877.228,68 leva inclusiv TVA. Supravegherea construcției va fi realizată de „Podul Dunării-PII-Strol”, contractul lor fiind de 848.400 leva, inclusiv TVA.

Această perioadă coincide cu sezonul estival, când mulți români călătoresc spre destinații turistice în Bulgaria sau Grecia. În consecință, călătorii sunt sfătuiți să se aștepte la timpi de așteptare mai mari în trafic și sunt încurajați să ia în considerare rute alternative, precum podul Calafat-Vidin sau traversările cu bacul din Călărași. De asemenea, călătoriile cu avionul pot fi o opțiune, deși și acestea pot implica întârzieri din cauza aglomerației și condițiilor meteorologice.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;