Podul de la Brăila: Cerere de 230 de milioane de lei pentru deschiderea circulației

Podul de la Brăila: Cerere de 230 de milioane de lei pentru deschiderea circulației

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că firma constructoră Webuild, responsabilă pentru realizarea Podului suspendat peste Dunăre de la Brăila, solicită CNAIR suma de 230 de milioane de lei pentru a permite deschiderea circulației pe acesta, deși lucrările sunt finalizate în proporție de aproximativ 90% pe ambele maluri. Ministrul a caracterizat această cerere drept un act de "rea voință" și a refuzat să cedeze în fața acestui "șantaj".

Podul, inaugurat pe 6 iulie 2023 și considerat a fi al treilea ca mărime din Europa, a întâmpinat probleme încă de la scurt timp după deschidere, inclusiv denivelări și șuruburi slăbite. Grindeanu a subliniat că CNAIR va recepționa podul numai când toate abaterile vor fi remediate pe cheltuiala constructorului. Ministrul a promis că măsurile ce vor fi luate împotriva constructorului vor fi vizibile în săptămânile și lunile următoare.

Pe de altă parte, Grindeanu a adus vești pozitive despre Drumul expres Brăila-Galați (DEx6), a cărui finalizare ar putea avea loc mai devreme decât termenul contractual din 2025, având în vedere că stadiul lucrărilor se apropie de 85%.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;