Nava "Dali" Implicată în Colapsul Podului din Baltimore Avea Antecedente de Incidente Maritime

Nava "Dali" Implicată în Colapsul Podului din Baltimore Avea Antecedente de Incidente Maritime

Podul Francis Scott Key din Baltimore, Maryland, a căzut pradă unei tragedii neașteptate marți, când nava de marfă "Dali" sub pavilion singaporez s-a izbit de structura sa, provocând prăbușirea acesteia. Incidentul a avut loc în timp ce podul era deschis circulației și se efectuau lucrări de întreținere, lăsând în urmă cel puțin șase muncitori dispăruți și doi răniți, dintre care unul în stare gravă.

Guvernatorul statului Maryland, Wes Moore, a lăudat eforturile echipajului și ale autorităților care au transmis un semnal SOS înainte de impact și au reușit să încetinească traficul, prevenind astfel o tragedie și mai mare. Podul, un simbol al orașului Baltimore, inaugurat în 1977 și numit după autorul imnului național al SUA, a fost scena unui salvaj dificil, cu sonare utilizate pentru a detecta autovehiculele scufundate în apele reci ale râului Patapsco.

Într-o întorsătură surprinzătoare, se pare că nu este prima dată când nava "Dali" este implicată într-un incident de acest gen. În 2016, aceeași navă a fost responsabilă pentru avarierea unui chei în portul Anvers, Belgia, fără a provoca răniți sau poluare. Acest fapt ridică întrebări legate de siguranța navigației și de măsurile de prevenire a astfel de accidente.

Construită în Coreea de Sud de Hyundai Heavy Industries și deținută de compania greacă Oceanbulk Maritime, nava "Dali" era închiriată de Maersk în momentul incidentului din Anvers și acum naviga sub pavilion singaporez cu un echipaj complet indian. Autoritatea Maritimă și Portuară din Singapore a confirmat că nava avea 22 de membri la bord.

În timp ce echipele de salvare continuă căutările pentru muncitorii dispăruți, comunitatea internațională și cea maritimă privesc cu îngrijorare la consecințele acestui eveniment și la necesitatea unor reglementări mai stricte pentru a evita repetarea unor astfel de tragedii.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;