Controversă în Justiție: Inspecția Judiciară Solicită Suspendarea Judecătoarei din Procesul Tragediei de la 2 Mai

Controversă în Justiție: Inspecția Judiciară Solicită Suspendarea Judecătoarei din Procesul Tragediei de la 2 Mai

Într-un caz care a stârnit emoții puternice în rândul opiniei publice, Inspecția Judiciară a cerut suspendarea din funcție a judecătoarei Ioana Ancuța Popoviciu de la Judecătoria Mangalia, care se ocupă de cazul tragicului accident de la 2 Mai, în care doi tineri și-au pierdut viața. Solicitarea vine în urma unui comportament neprofesionist al judecătoarei, manifestat în sala de judecată, care a afectat familiile îndurerate ale victimelor.

La primul termen al procesului lui Vlad Pascu, acuzat de ucidere din culpă și alte infracțiuni în urma accidentului, judecătoarea Popoviciu a întrebat dacă este prezent în sală Sebastian Olariu, unul dintre tinerii decedați, provocând astfel o situație halucinantă și dureroasă pentru părinții prezenți. Acest incident, precum și alte aspecte legate de pregătirea insuficientă pentru ședința de judecată, au determinat Inspecția Judiciară să se autosesizeze și să propună suspendarea judecătoarei până la finalizarea procedurilor disciplinare, pentru a nu afecta imparțialitatea și prestigiul justiției.

Acțiunea Inspecției Judiciare se bazează pe informații apărute în mass-media, care au evidențiat atât lipsa de diligență a judecătoarei în gestionarea cazurilor, cât și comportamentul neadecvat în sala de judecată. În trecut, judecătoarea Popoviciu a fost sancționată cu avertisment pentru exercitarea funcției cu gravă neglijență.

Tragedia de la 2 Mai a avut loc în august 2023, când Vlad Pascu a lovit cu mașina un grup de opt tineri pe marginea drumului, provocând moartea a doi studenți și rănirea altor trei. Incidentul a scos la iveală și alte probleme, cum ar fi intervenția ineficientă a poliției, care a lăsat să plece fără a fi testat pentru consum de droguri pe Pascu, deși acesta fusese oprit de două ori în aceeași noapte și i s-au găsit droguri în mașină.

Decizia finală privind suspendarea judecătoarei va fi luată de Consiliul Superior al Magistraturii, iar procesul lui Vlad Pascu continuă să fie sub atenția opiniei publice și a autorităților judiciare.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;