Sorin Grindeanu și alegerile prezidențiale: De la absența votului în 2019 la ambiția victoriei PSD în 2024

Sorin Grindeanu și alegerile prezidențiale: De la absența votului în 2019 la ambiția victoriei PSD în 2024

Sorin Grindeanu, figura marcantă a Partidului Social Democrat (PSD) și actualul prim-vicepreședinte al partidului, a avut o dezvăluire surprinzătoare legată de alegerile prezidențiale din 2019. Într-o emisiune la Prima TV, Grindeanu a mărturisit că nu a votat cu candidata PSD, Viorica Dăncilă, în niciunul dintre tururile alegerilor prezidențiale. „Pentru prima dată, PSD-ist vechi, n-am putut să merg în turul doi la vot. Şi nici în turul întâi”, a afirmat Grindeanu.

La acea vreme, Grindeanu ocupa funcția de președinte al Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM). Ulterior, a fost ales prim-vicepreședinte al PSD în echipa lui Marcel Ciolacu, actualul lider al partidului.

Privind spre viitor, Sorin Grindeanu își exprimă dorința ca alegerile prezidențiale din 2024 să fie o competiție bazată pe argumente și calitatea candidaților, nu o alegere prin eliminare. „Mi-aş dori ca anul acesta să avem în finală prezidenţială, noi românii, indiferent că suntem de stânga sau dreapta, candidaţi care să ne aducă în situaţia în care să-l alegem că-i mai bun, nu să-l aleg fiindcă nu-l vreau pe celălalt”, a subliniat Grindeanu.

Într-o altă apariție televizată, la Insider politic, Grindeanu a precizat că obiectivul principal al PSD este să câștige alegerile prezidențiale din 2024, după o pauză de 24 de ani. El a subliniat unitatea și coeziunea echipei de conducere a PSD, menționând că în cazul unei înfrângeri, nu doar Marcel Ciolacu va pleca, ci întreaga echipă.

Ultimul candidat PSD care a câștigat alegerile prezidențiale a fost Ion Iliescu, în anul 2000. Această ambiție de a reveni la putere la nivel prezidențial subliniază transformările prin care trece PSD și strategia partidului pentru următoarele competiții electorale.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;