Grindeanu acuză USR de blocaje în infrastructură și propune soluții pentru transportul bucureștean

Grindeanu acuză USR de blocaje în infrastructură și propune soluții pentru transportul bucureștean

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a adus acuzații la adresa USR și a președintelui său, Cătălin Drulă, susținând că aceștia au împiedicat dezvoltarea infrastructurii autostrăzilor în România. Într-o serie de apariții la Digi24, Grindeanu a criticat USR pentru blocarea proiectelor de infrastructură, în special referindu-se la pasajul A1 Margina-Holdea, unde a afirmat că USR "a cărat urși prin păduri" pentru a demonstra existența acestora în zonă și a împiedica avansul lucrărilor.

Grindeanu a subliniat că, în timpul guvernării USR, nu a fost finalizat niciun kilometru de autostradă, sugerând că Drulă, deși deputat de Timiș, nu a contribuit la promovarea proiectelor majore în regiune. Ministrul a comparat situația cu alte orașe, cum ar fi Cluj-Napoca și Oradea, unde primarii au reușit să promoveze proiecte importante în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Pe lângă criticile aduse, Grindeanu a vorbit și despre necesitatea unui sistem integrat de transport în București, care să includă metroul, autostrada ocolitoare și un inel feroviar. El a subliniat că metroul ar trebui să treacă în administrarea Primăriei Generale a Capitalei, o practică obișnuită în marile orașe ale lumii, și a acuzat actualul primar, Nicușor Dan, de lipsa de interes în preluarea acestuia.

În concluzie, Grindeanu a promis că firma care a câștigat licitația pentru tronsonul A1 Margina-Holdea va finaliza lucrările înainte de termen, iar centura Timișoarei va fi finalizată până la sfârșitul lunii iunie, aducând astfel soluții concrete la problemele de infrastructură cu care se confruntă România.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;