Papa Francisc la summitul G7: Discuții despre AI și întâlnire cu actorii de comedie

Papa Francisc la summitul G7: Discuții despre AI și întâlnire cu actorii de comedie

Papa Francisc a participat pentru prima dată la summitul G7, reuniunea şefilor de stat şi de guvern ai celor mai bogate şapte naţiuni ale lumii, care a avut loc în Apulia, Italia. În cadrul acestui eveniment, Suveranul Pontif a avut programate mai multe întâlniri bilaterale cu lideri mondiali, inclusiv cu preşedintele francez Emmanuel Macron, preşedintele american Joe Biden şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Înainte de participarea la summit, Papa Francisc a avut o întâlnire specială cu aproximativ o sută de actori de comedie din circa 15 ţări. În timpul audienţei, Suveranul Pontif a fost întrebat dacă „se poate râde de Dumnezeu”, la care a răspuns afirmativ, cu condiţia de a nu ofensa sentimentele religioase ale credincioşilor. Papa a subliniat rolul social pozitiv al actorilor de comedie, menţionând că talentul lor este un dar preţios care transmite pace în inima oamenilor.

Printre actorii prezenţi s-au numărat Whoopi Goldberg, Julia Louis-Dreyfus, Chris Rock, Jimmy Fallon şi Manu Payet, alături de actori din Irlanda, Columbia, Germania și Timorul de Est. Această întâlnire a precedat discuţiile despre inteligenţa artificială (AI) programate în cadrul summitului G7.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;