Volodimir Zelenski obține asigurări de la Xi Jinping și sprijin extins de la G7

Volodimir Zelenski obține asigurări de la Xi Jinping și sprijin extins de la G7

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a comunicat că liderul chinez Xi Jinping i-a promis că nu va furniza arme Rusiei, în contextul conflictului armat continuu. Declarația a fost făcută în timpul unei conferințe de presă cu președintele american Joe Biden. Zelenski a subliniat că va urmări îndeaproape respectarea promisiunii făcute de Xi Jinping.

Pe lângă acest angajament verbal din partea Chinei, Zelenski a semnat un acord bilateral de securitate pe 10 ani cu Statele Unite ale Americii, în cadrul summitului G7 din Italia. Acest acord are scopul de a consolida apărarea Ucrainei în fața agresiunii rusești. În discursul său la summit, președintele ucrainean a mulțumit liderilor G7 pentru susținerea acordată, inclusiv pentru ridicarea restricțiilor asupra modului în care Ucraina poate utiliza armamentul primit, permițând astfel atacuri chiar pe teritoriul Rusiei.

Zelenski a mai cerut liderilor G7 să ia în considerare un proiect de reconstrucție similar Planului Marshall, care a fost folosit de SUA pentru a ajuta la reconstrucția Europei după cel de-al Doilea Război Mondial. Acesta ar putea fi un pas important pentru refacerea Ucrainei după conflict.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;