Ucraina Respinge Condițiile de Pace ale Rusiei și Consideră Oferta un Ultimatum

Ucraina Respinge Condițiile de Pace ale Rusiei și Consideră Oferta un Ultimatum

Ucraina a respins propunerile de pace ale președintelui rus Vladimir Putin, considerându-le un ultimatum și un set de cerințe inacceptabile. Consilierul președintelui ucrainean, Mihailo Podoliak, a catalogat oferta ca fiind un pachet standard de pretenții al agresorului și a subliniat că nu există nicio posibilitate de a găsi un compromis. Ministerul de Externe ucrainean a descris propunerea drept absurdă și a acuzat Rusia de declarații manipulatoare menite să inducă în eroare comunitatea internațională.

Într-un discurs adresat Ministerului de Externe rus, Putin a cerut Ucrainei să își retragă trupele din patru provincii revendicate de Rusia și să renunțe la aspirația de aderare la NATO, ca precondiții pentru încetarea focului și reluarea negocierilor de pace. A solicitat, de asemenea, ca Ucraina să fie o țară neutră și ne-nucleară și a cerut recunoașterea anexării Crimeei și a altor teritorii de către Rusia.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a reacționat la oferta lui Putin, numind-o un ultimatum și comparând-o cu tactica folosită de Adolf Hitler înaintea celui de-al Doilea Război Mondial. Zelenski a susținut că Putin nu va opri ofensiva militară chiar dacă cererile sale vor fi îndeplinite.

Ucraina a organizat un "summit pentru pace" în Elveția, la care Rusia nu a fost invitată, pentru a obține sprijin internațional pentru planul său de pace în zece puncte. Aceasta cere retragerea tuturor trupelor ruse, restabilirea frontierelor Ucrainei și crearea unui tribunal internațional pentru judecarea crimelor de război.

Putin a avertizat că respingerea propunerilor sale de către Kiev și capitalele occidentale va atrage responsabilitatea politică și morală pentru continuarea vărsării de sânge. În plus, a cerut țărilor occidentale să participe la crearea unei noi arhitecturi de securitate, deschisă tuturor țărilor euro-asiatice.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;