Tragedie în Tulcea: Peste 170 de miei pierduți în incendiu provocat de neglijență

Tragedie în Tulcea: Peste 170 de miei pierduți în incendiu provocat de neglijență

Un incident tragic a avut loc în comuna Cerna din județul Tulcea, unde aproape 180 de miei au pierit într-un incendiu devastator. Flăcările, care au izbucnit vineri după-amiază, au distrus un saivan de animale și au consumat 2,5 tone de furaje.

Conform declarațiilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Delta, cauza probabilă a incendiului a fost o ţigară aprinsă aruncată la întâmplare. Echipele de intervenție, constând în două echipaje de pompieri din Secția de Pompieri Măcin, un echipaj SMURD și lucrătorii Serviciului de Voluntari pentru Situații de Urgență (SVSU) Cerna, au acționat rapid pentru a localiza și a stinge incendiul.

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta cu flăcără deschisă și a fost localizat în scurt timp de SVSU Cerna. În ciuda eforturilor salvatorilor de a evacua animalele, aproximativ 50 de miei au fost salvați, în timp ce restul, în număr de circa 180, au decedat din cauza fumului și a flăcărilor.

Acest eveniment subliniază pericolul pe care îl reprezintă aruncarea la întâmplare a obiectelor aprinse, precum țigările, și consecințele tragice care pot rezulta din astfel de acte de neglijență. Comunitatea locală și autoritățile sunt în alertă, iar un apel la prudență și la respectarea măsurilor de siguranță este mai necesar ca oricând.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;