Canada Reia Sprijinul pentru UNRWA în Contextul Tensiunilor cu Israelul

Canada Reia Sprijinul pentru UNRWA în Contextul Tensiunilor cu Israelul

Canada a reluat finanțarea Agenției Națiunilor Unite pentru Refugiații Palestini (UNRWA), după o suspendare de peste o lună. Decizia vine în urma unei analize atente a raportului intermediar al anchetei ONU asupra acuzațiilor de implicare a unor angajați UNRWA în activități teroriste, acuzații inițiate de Israel.

Ministrul Dezvoltării Internaționale al Canadei, Ahmed Hussen, a subliniat gravitatea situației umanitare din regiune ca fiind unul dintre motivele principale pentru reluarea finanțării. În cadrul unui briefing de presă, Hussen a menționat că Canada este prima țară din G7 care reia acest sprijin financiar, demonstrând astfel angajamentul său față de ajutorarea populației afectate.

În contextul unui conflict intensificat între Israel și UNRWA, Canada își propune să colaboreze cu Iordania și Programul Alimentar Mondial pentru a asigura livrările de ajutor umanitar în Fâșia Gaza, o zonă marcată de bombardamente și un asediu prelungit. Aproximativ 300 de parașute vor fi folosite pentru a distribui alimente și bunuri de necesitate.

Această mișcare diplomatică a Canadei intervine într-un moment în care șefa diplomației canadiene, Melanie Joly, se pregătește pentru o vizită de trei zile în Israel, Ierusalim și teritoriile ocupate din Cisiordania, semnalând o atenție sporită acordată regiunii.

Conflictul dintre Israel și UNRWA a escaladat recent, cu acuzații reciproce de tortură și angajarea de teroriști, punând agenția în centrul dezbaterilor internaționale. Cu toate acestea, multe țări au apărat UNRWA în fața Adunării Generale a ONU, reiterând importanța rolului său în asistența refugiaților palestinieni.

Canada își reafirmă astfel angajamentul pentru o soluționare pașnică și umanitară a conflictului din Orientul Mijlociu, prin susținerea agențiilor internaționale care oferă ajutor populațiilor aflate în nevoie.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;