Solidaritate internațională și rezistență continuă: Ucraina marchează doi ani de la invazia rusă

Solidaritate internațională și rezistență continuă: Ucraina marchează doi ani de la invazia rusă

La doi ani de la începutul invaziei ruse, Ucraina se confruntă cu provocări semnificative, dar și cu un val de sprijin internațional. Președintele Volodimir Zelenski a apelat la liderii G7, exprimând nevoia acută de ajutor militar pentru a contracara ofensiva rusă. În timp ce depozitele de muniții ale Ucrainei sunt pe cale de a se epuiza, Zelenski a subliniat importanța sistemelor antiaeriene și a întăririi trupelor terestre pentru a face față trupelor ruse care au revenit în ofensivă.

În semn de solidaritate, Ucraina a semnat acorduri bilaterale de securitate cu Canada și Italia, consolidând astfel legăturile cu aliații săi occidentali. Canada a promis un ajutor financiar și militar substanțial pentru anul 2024, în timp ce Italia a reafirmat un parteneriat de securitate pe termen lung cu Ucraina.

Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) a evaluat situația din Ucraina ca fiind gravă, dar nu lipsită de speranță, subliniind că forțele ucrainene au obținut succes în doborârea aeronavelor rusești și în atacuri asupra flotei Mării Negre. Cu toate acestea, analiștii ISW avertizează că întârzierile în finanțarea ajutorului militar din SUA ar putea avea un impact negativ asupra capacității Ucrainei de a-și apăra teritoriul.

Președintele Zelenski a dat asigurări că armele furnizate de parteneri vor fi folosite exclusiv pentru apărarea teritoriilor ucrainene ocupate temporar, respingând orice utilizare a acestora în afara granițelor naționale. În ciuda provocărilor, Ucraina rămâne hotărâtă să continue lupta pentru libertate și integritate teritorială, cu sprijinul constant al comunității internaționale.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;