Rusia Intensifică Recrutările Militare - 150.000 de Bărbați Convocați pentru Serviciul Obligatoriu

Rusia Intensifică Recrutările Militare - 150.000 de Bărbați Convocați pentru Serviciul Obligatoriu

În contextul conflictului prelungit din Ucraina, președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret care marchează începutul unei noi campanii de recrutare militară în Rusia. Un număr de 150.000 de bărbați ruși sunt chemați să îndeplinească serviciul militar obligatoriu, în cadrul unei acțiuni ce pare să sublinieze determinarea Kremlinului de a-și consolida forțele armate.

Noul decret, care a intrat în vigoare la 1 ianuarie, extinde limitele de vârstă pentru recrutare, acum fiind vizată populația masculină cu vârste între 18 și 30 de ani. Totuși, sunt câteva excepții: cei care au împlinit 27 de ani înainte de sfârșitul anului 2023 și cei care, aflându-se în rezervă, au vârsta de 28 sau 29 de ani.

Potrivit declarațiilor Generalului-colonel Evgheni Burdinski, șeful Direcției principale de organizare și mobilizare a Statului Major General al Forțelor Armate Ruse, recrutații acestei campanii de primăvară nu vor participa în "operațiunea specială" – termenul utilizat de Moscova pentru a descrie invazia din Ucraina.

Într-o mișcare ce indică o digitalizare a procesului, Duma de Stat a aprobat convocările electronice și a impus restricții de călătorie pentru cei care sunt subiectul recrutării, interzicându-le să părăsească țara de la momentul primirii convocării. Aceste măsuri au fost interpretate ca un semn al posibilității unei noi mobilizări, în contextul în care surse independente sugerează că Rusia ar putea trimite încă 300.000 de persoane în conflict.

În ciuda asigurărilor oficiale, istoricul recent, inclusiv mobilizarea parțială din 2022, când cel puțin 300.000 de bărbați au fost trimiși să lupte în Ucraina, ridică întrebări cu privire la destinația finală a acestor noi recrutați.

Serviciul militar obligatoriu rămâne un subiect controversat în Rusia, iar creșterea vârstei de recrutare și noile reguli impuse arată o intensificare a eforturilor Kremlinului de a-și întări rândurile militare într-un moment critic al conflictului său cu Ucraina.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;