Viorel Hrebenciuc Condamnat la Confiscarea a 42.000 de Euro pentru Avere Nejustificată

Viorel Hrebenciuc Condamnat la Confiscarea a 42.000 de Euro pentru Avere Nejustificată

După un proces îndelungat, care a durat aproximativ opt ani, fostul deputat Viorel Hrebenciuc a fost obligat să returneze suma de 42.000 de euro, reprezentând o parte din avere considerată nejustificată. Agenția Națională de Integritate (ANI) a fost cea care a identificat discrepanța în declarațiile de avere ale lui Hrebenciuc, inițiind procesul legal ce a culminat cu decizia definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție.

În 2016, ANI a detectat o diferență de 189.813 lei (aproximativ 42.511 euro) între veniturile declarate de Hrebenciuc și averea dobândită de acesta și familia sa în perioada exercitării mandatului de deputat. În consecință, ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel București.

La începutul anului 2023, Curtea de Apel București a luat decizia de a confisca suma în cauză de la Viorel Hrebenciuc și soția sa, Edit-Letiția Hrebenciuc. Această decizie a fost confirmată recent, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a respins recursul depus de soții Hrebenciuc, făcând astfel ca decizia să fie irevocabilă.

Această situație subliniază importanța transparenței și integrității în politica românească, arătând că niciun oficial nu este mai presus de lege. Urmăriți-ne pe Google News pentru a fi la curent cu cele mai recente dezvoltări în cazuri de interes național.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;