Scriitorul Daniel Iancu din Deva, Reclamat pentru „Exces de Cultură”: Vecinii Se Tem de Prăbușirea Blocului

Scriitorul Daniel Iancu din Deva, Reclamat pentru „Exces de Cultură”: Vecinii Se Tem de Prăbușirea Blocului

Un caz neobișnuit a ajuns în atenția presei locale și chiar internaționale, după ce Daniel Iancu, un respectat istoric și scriitor din Deva, a fost reclamat de vecini pentru că ar deține prea multe cărți în apartamentul său. Vecinii săi de bloc au exprimat îngrijorarea că greutatea impresionantei colecții de volume ar putea pune în pericol structura clădirii.

Daniel Iancu, în vârstă de 50 de ani, este un nume cunoscut în lumea culturală românească, fiind autorul mai multor lucrări de istorie și reportaj. Munca sa a fost recunoscută la nivel național, când a primit din partea președintelui României, Klaus Iohannis, Medalia Aniversară „Centenarul Marii Uniri”, un simbol al contribuției sale la păstrarea și promovarea istoriei naționale.

Controversa a pornit când o vecină a sesizat asociația de proprietari, temându-se că plafonul ar putea ceda sub greutatea cărților. În ciuda faptului că sesizarea nu a fost formalizată în scris și nu a primit un răspuns oficial, povestea a devenit virală pe rețelele de socializare și a fost preluată de presă, inclusiv de publicații de prestigiu precum USA Today.

Scriitorul a încercat să calmeze spiritele, explicând că o parte din colecția sa a fost deja donată și că, deși are multe cărți, acestea nu reprezintă un pericol real pentru siguranța locuinței. Daniel Iancu locuiește la etajul patru al unui bloc din centrul Devei și a mutat o parte din cărți în fața ușii locuinței, crezând că nu vor deranja pe nimeni.

Situația inedită a lui Daniel Iancu ridică întrebări despre limita dintre pasiune și posibilele neajunsuri pe care le-ar putea aduce aceasta într-un spațiu de locuit comun. În ciuda temerilor exprimate de unii locatari, cazul lui Iancu pare să fie mai mult unul amuzant decât unul cu adevărat îngrijorător.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;