Președintele Biden solicită interzicerea armelor de tipul celei folosite în tentativa de asasinat a lui Donald Trump

Președintele Biden solicită interzicerea armelor de tipul celei folosite în tentativa de asasinat a lui Donald Trump

Președintele SUA, Joe Biden, a cerut interzicerea puștilor semiautomate de tipul AR-15, după ce una dintre acestea a fost folosită în tentativa de asasinare a lui Donald Trump. Incidentul a avut loc sâmbătă, în Pennsylvania, unde Trump participa la un miting de campanie. Atacatorul, Thomas Matthew Crooks, în vârstă de 20 de ani, a fost neutralizat de forțele de ordine, dar nu înainte de a răni grav fostul președinte și de a cauza moartea unui spectator, rănind grav alți doi.

În urma acestui eveniment, Biden a făcut apel la interzicerea acestor "arme de război" în cadrul unui miting de campanie la Las Vegas. Declarația vine într-un context în care SUA se confruntă cu un număr crescut de incidente violente în care sunt implicate arme de foc.

Secret Service, agenția responsabilă pentru protecția lui Trump, a întărit măsurile de securitate după primirea informațiilor despre un posibil complot iranian de asasinare a acestuia. În ciuda acestor măsuri, atacul de sâmbătă a evidențiat vulnerabilitățile în sistemul de securitate.

FBI a anunțat că investighează incidentul ca o tentativă de asasinat și un posibil act de terorism intern, reușind să deblocheze telefonul atacatorului pentru a aduna mai multe informații despre motivele acestuia.

Într-un context separat, Trump a făcut declarații controversate într-un interviu pentru Bloomberg, sugerând că Taiwanul ar trebui să plătească SUA pentru protecție împotriva Chinei, punând astfel în discuție sprijinul tradițional al Washingtonului pentru Taiwan.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;