Farmacist din Mogoșoaia condamnat pentru amenințări cu moartea

Farmacist din Mogoșoaia condamnat pentru amenințări cu moartea

Un farmacist în vârstă de 41 de ani, din Mogoșoaia, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel București la un an și șase luni de închisoare cu executare pentru ultraj judiciar, după ce a amenințat cu moartea un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea. Acesta fusese anchetat și trimis în judecată de procuror într-un caz similar acum doi ani și jumătate.

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, instanța a decis și interzicerea dreptului farmacistului de a se apropia de procurorul amenințat la o distanță mai mică de 200 de metri, pentru o perioadă de 3 ani după ispășirea pedepsei. Anterior, farmacistul fusese eliberat din închisoare, unde a executat mai multe pedepse pentru amenințarea unor procurori, polițiști și avocați. În mesajele de amenințare trimise anterior, acesta a folosit expresii violente precum „Poate te aștept cu un cuțit când ieși, te prind io mâine să dai explicații, vă omor”.

În trecut, bărbatul trimisese 300 de mesaje de amenințare cu moartea șefului postului de Poliție din Mogoșoaia, unele în numele organizației teroriste Al-Qaeda. După eliberarea sa, farmacistul a fost din nou arestat preventiv pentru încălcarea unui ordin de protecție cerut de fosta parteneră de viață. În urma acestui incident, bărbatul a fost implicat într-un nou dosar penal pentru încălcarea solemnității ședinței de judecată și urmează să fie supus unei expertize psihiatrice pentru a se stabili dacă are discernământ.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;