Amsterdam: Cocaină la Farmacie ca Soluție Împotriva Traficului de Droguri

Amsterdam: Cocaină la Farmacie ca Soluție Împotriva Traficului de Droguri

Amsterdamul, orașul cunoscut pentru liberalizarea consumului de canabis, se confruntă acum cu o nouă provocare: combaterea traficului de droguri tari. Primarul Femke Halsema propune o soluție controversată – reglementarea vânzării de cocaină și MDMA prin farmacii și scheme medicale.

Această idee radicală vine în urma unui război împotriva drogurilor pe care Halsema îl consideră pierdut. Cu confiscări de cocaină în creștere, ajungând la aproape 60 de tone în 2023, și un trafic înfloritor în porturile Rotterdam și Vlissingen, precum și în aeroporturi, primarul Amsterdamului caută alternative pentru a eroda puterea organizațiilor criminale.

Legalizarea și reglementarea drogurilor tari este văzută de Halsema ca o măsură strategică pentru a reduce profiturile imense ale infractorilor și pentru a proteja economia și securitatea orașului. În ciuda faptului că propunerea sa este departe de a fi universal acceptată, Halsema insistă că actuala interzicere a drogurilor nu face decât să consolideze modelul de afaceri al criminalității organizate și să dezorganizeze țări întregi.

Olanda a început deja reglementarea cultivării canabisului în decembrie anul trecut, iar acum privirile se îndreaptă spre Amsterdam pentru a vedea dacă va deveni primul oraș european unde cocaina va putea fi achiziționată legal din farmacii.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;