Anulări de zboruri pe Aeroportul Otopeni din cauza indisponibilității piloților TAROM

Anulări de zboruri pe Aeroportul Otopeni din cauza indisponibilității piloților TAROM

Aeroportul Internațional Henri Coandă din Otopeni a fost scena unui haos organizatoric după ce compania TAROM a fost nevoită să anuleze mai multe curse aeriene. Incidentul s-a produs ca urmare a absenței neașteptate a mai multor piloți, care au invocat probleme de sănătate.

Situația a determinat Ministerul Transporturilor să intervină, cerând companiei să ia măsuri imediate pentru a rezolva problema și a preveni astfel de evenimente pe viitor. Ministrul Sorin Grindeanu a solicitat un plan eficient de restructurare care să asigure capacitatea operațională a companiei și să prioritizeze personalul navigant.

Pasageri care urmau să călătorească spre destinații precum Cairo, Amman și Beirut, dar și spre alte destinații interne și europene, au fost nevoiți să aștepte ore în șir și să-și petreacă noaptea în sălile de așteptare ale aeroportului. Imaginile cu copii dormind pe podea au devenit virale pe rețelele de socializare, reflectând disconfortul creat de această situație.

Compania TAROM a oferit asigurări că siguranța pasagerilor este prioritatea sa absolută și că se lucrează la identificarea unor soluții pentru pasagerii afectați. În acest sens, a fost activat un număr de telefon și adrese de email pentru pasagerii care caută informații suplimentare sau asistență în reprogramarea zborurilor.

În total, au fost anulate 10 curse, inclusiv zboruri către destinații importante precum Paris, Amsterdam și Frankfurt. Delegația României care urma să participe la summitul NATO de la Washington a fost nevoită să folosească un avion militar pentru a ajunge la destinație.

Autoritățile și compania TAROM continuă să lucreze pentru a reduce impactul acestui eveniment asupra planurilor de călătorie ale pasagerilor și pentru a evita repetarea unor astfel de incidente în viitor.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;