Perturbări majore în traficul feroviar: Trenuri anulate și deviate în urma deraierii unui tren de marfă între Craiova și Caracal

Perturbări majore în traficul feroviar: Trenuri anulate și deviate în urma deraierii unui tren de marfă între Craiova și Caracal

Pendularea între Craiova și Caracal a devenit un adevărat test de răbdare pentru călători, după ce un tren de marfă aparținând operatorului Global Rail Solutions a suferit un incident grav. În timp ce se deplasa pe ruta Salonta – Roșiori Nord, 35 de vagoane încărcate cu cereale au fost implicate într-un accident feroviar, nouă vagoane deraiind și două răsturnându-se.

Incidentul s-a produs în apropiere de stația CF Leu și a avut ca rezultat restricționarea traficului feroviar începând cu ora 01:30. Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a comunicat că se iau măsuri pentru repunerea pe șină a vagoanelor afectate și că, în prezent, circulația se desfășoară cu locomotive Diesel pe rute alternative.

CFR Călători a informat publicul despre anularea unor trenuri și despre devierea altora pe rute ocolitoare, precum și despre transbordarea călătorilor cu mijloace auto pe anumite secțiuni. Printre trenurile afectate se numără IR 1835 București Nord – Teiuș, IR 1836 Cluj Napoca – București Nord și multe altele, cu anulări și devieri care se vor întinde pe durata mai multor zile.

Pentru a atenua impactul asupra călătorilor, CFR Călători a pus la dispoziție trenuri suplimentare, cum ar fi RE 13070 Craiova – Piatra Olt – Caracal – București Nord și RE 13071 Caracal – Piatra Olt – Craiova, și a deviat rutele unor trenuri internaționale.

Călătorii sunt sfătuiți să verifice ultimele actualizări privind circulația trenurilor și să își planifice călătoriile cu anticipație, având în vedere posibilele întârzieri și modificări de ultim moment.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;