Marine Le Pen Anunță Ruptura cu Partidul Extremist German AfD

Marine Le Pen Anunță Ruptura cu Partidul Extremist German AfD

Lidera partidului de extremă dreapta francez, Marine Le Pen, a anunțat o separare definitivă de partidul german Alternativa pentru Germania (AfD), înaintea alegerilor europene din iunie. Le Pen a declarat că AfD a devenit prea toxic și a subliniat necesitatea unui "cordon sanitar" între partidele lor.

Această despărțire vine în urma unor comentarii controversate făcute de candidatul AfD, Maximilian Krah, care a relativizat crimele comise de SS în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. În plus, AfD se confruntă cu acuzații de rasism și legături cu Rusia și China, precum și cu scăderi în sondajele de opinie.

Decizia lui Le Pen ar putea avea implicații semnificative asupra eforturilor extremei drepte de a-și consolida prezența în Parlamentul European. În prezent, partidele de extremă dreapta sunt împărțite între două grupuri parlamentare europene, iar viitorul colaborării lor rămâne incert.

Krah a demisionat din echipa de conducere a AfD și și-a suspendat participarea la campanie, în timp ce partidul său se confruntă cu supravegherea din partea serviciilor de securitate internă germane ca partid potențial extremist. Între timp, sondajele sugerează că partidele naționaliste și eurosceptice ar putea obține un număr record de voturi în alegerile europene din iunie.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;