Alec Baldwin se confruntă din nou cu acuzații de omor prin imprudență în cazul tragic de pe platourile filmului „Rust”

Alec Baldwin se confruntă din nou cu acuzații de omor prin imprudență în cazul tragic de pe platourile filmului „Rust”

Alec Baldwin, actorul consacrat cunoscut pentru numeroasele sale roluri în cinematografie, se confruntă din nou cu acuzații grave în urma unui incident tragic care a avut loc pe platourile de filmare ale peliculei „Rust” în 2021. După ce în aprilie 2022 acuzațiile împotriva sa au fost respinse, o nouă turnură a evenimentelor îl readuce în centrul unei anchete penale.

Pe data de 21 octombrie 2021, în timpul repetițiilor pentru filmul western „Rust”, o armă care trebuia să fie încărcată cu gloanțe oarbe s-a descărcat neașteptat, provocând moartea directoarei de imagine Halyna Hutchins și rănindu-l pe regizorul Joel Souza. Inițial acuzat de omor prin imprudență în ianuarie 2022, Baldwin a pledat nevinovat, susținând că i s-a asigurat că arma era inofensivă și negând că ar fi apăsat pe trăgaci.

Cu toate acestea, un raport recent al experților în arme aduce noi dovezi în fața procurorilor din New Mexico, care au decis să redeschidă cazul. Alec Baldwin, în vârstă de 65 de ani, riscă acum o pedeapsă de până la 18 luni de închisoare dacă va fi găsit vinovat.

Hannah Gutierrez-Reed, armurierul principal al filmului, este de asemenea acuzată de omor prin imprudență, iar asistentul de regie Dave Halls a fost deja condamnat la o pedeapsă cu suspendare pentru utilizarea neglijentă a unei arme mortale.

Comunitatea cinematografică și fanii actorului sunt în așteptarea unui verdict în acest caz care a zguduit Hollywood-ul și a ridicat numeroase întrebări privind siguranța pe platourile de filmare. Între timp, Alec Baldwin continuă să își susțină nevinovăția într-unul dintre cele mai controversate și mediatizate cazuri ale ultimilor ani.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;