SUA avertizează Rusia despre amenințările ISIS-K înainte de atacul devastator de la Moscova

SUA avertizează Rusia despre amenințările ISIS-K înainte de atacul devastator de la Moscova

Statele Unite au transmis un avertisment către Rusia cu privire la un potențial atac terorist în capitala Moscova, care ar putea viza adunările mari de persoane, conform informațiilor din martie oferite de Casa Albă. Acest avertisment a fost emis înainte de atentatul tragic ce a avut loc recent și a rezultat în pierderea a peste 60 de vieți umane.

În ciuda avertismentelor, Kremlinul a ignorat mesajele, considerându-le "propagandă", chiar și după ce SUA și-au exprimat îngrijorările pentru cetățenii americani aflați în Rusia. John Kirby, consilier pentru securitate națională la Casa Albă, a îndemnat americanii să evite locurile aglomerate și să rămână în contact cu Departamentul de Stat pentru orice actualizări.

Într-o dezvoltare ulterioară, Statul Islamic - Provincia Khorasan (ISIS-K), o ramură regională a grupării teroriste ISIS, a revendicat atacul de la periferia Moscovei. Acest atac a fost confirmat de SUA care au indicat că dețin informații care susțin această versiune și că au avertizat Rusia în privința posibilității unui astfel de atac.

ISIS-K, cunoscut pentru criticile aduse frecvent președintelui rus Vladimir Putin și pentru opoziția față de Rusia, a fost identificat ca având o "fixație" asupra țării în ultimii doi ani. Acest grup a fost responsabil pentru numeroase atacuri teroriste, inclusiv împotriva moscheilor și a intereselor occidentale.

Atacul din Moscova vine la doar două săptămâni după ce ambasada SUA din Rusia a avertizat despre planurile iminente ale "extremiștilor" pentru un atac în capitală, și după ce FSB a declarat că a dejucat un atac asupra unei sinagogi din Moscova, organizat de ISIS-K.

În lumina acestor evenimente, atât cetățenii americani cât și cei ruși sunt sfătuiți să rămână vigilenți și să evite zonele aglomerate, în timp ce comunitatea internațională urmărește cu atenție desfășurarea situației de securitate din Rusia și potențialele implicații ale acestei amenințări teroriste.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;