Atac terorist devastator la Moscova: Zeci de victime și acuzații între Rusia și Ucraina

Atac terorist devastator la Moscova: Zeci de victime și acuzații între Rusia și Ucraina

În seara zilei de vineri, capitala Rusiei a fost zguduită de un atac terorist sângeros la sala de concerte Crocus City Hall, soldat cu cel puțin 143 de morți și numeroși răniți. Atacul, revendicat de gruparea teroristă Statul Islamic, a fost executat de bărbați înarmați care au deschis focul asupra publicului și au incendiat clădirea. Printre victime se numără și mame găsite moarte îmbrățișându-și copiii, un tablou de o tragică emoționare.

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a anunțat reținerea a 11 persoane suspectate de legături cu atacul, dintre care patru au fost implicate direct. Președintele Vladimir Putin a promis că toți cei implicați vor fi pedepsiți și a acuzat Ucraina de complicitate, fără a furniza dovezi concrete. Ucraina a respins vehement aceste acuzații, calificându-le drept "absurde".

Supraviețuitorii descriu scene de haos și teroare, cu atacatori care au tras la întâmplare în mulțime și au aruncat dispozitive incendiare. Concertul rock al trupei Picnic, așteptat de mii de spectatori, s-a transformat într-un coșmar. Oamenii au fost nevoiți să se baricadeze cu mese și scaune sau să fugă pentru a-și salva viețile, în timp ce flăcările cuprindeau sala de concerte.

În urma atacului, autoritățile au apelat la populație să doneze sânge pentru răniți și au declarat zi de doliu național. Putin a comparat atacatorii cu naziștii și a subliniat unitatea și rezistența națiunii ruse în fața terorismului. Între timp, analiștii ridică întrebări cu privire la fisurile în securitatea Rusiei și cooperarea internațională în combaterea terorismului.

Acest atentat marchează una dintre cele mai negre zile din istoria recentă a Moscovei și pune în evidență vulnerabilitatea metropolelor în fața terorismului, dar și tensiunile crescânde între Rusia și Ucraina.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;