Tensiuni în Orientul Mijlociu: Fotbalist Român în Israel și Poziția SUA în Conflictul cu Iranul

Tensiuni în Orientul Mijlociu: Fotbalist Român în Israel și Poziția SUA în Conflictul cu Iranul

Într-un context tensionat în Orientul Mijlociu, Alexandru Răuță, fostul căpitan al echipei Dinamo București și actual jucător în liga secundă din Israel, a declarat pentru GSP că se simte în siguranță în ciuda atacurilor recente ale Iranului asupra Israelului. Localizat la doar 180 de kilometri de zona de conflict din Fâșia Gaza, Răuță exprimă încredere în forțele armate israeliene, în pofida instaurării stării de alertă după atacurile cu drone și rachete de croazieră lansate de Iran.

În același timp, în plan diplomatic, președintele american Joe Biden a transmis premierului israelian Benjamin Netanyahu că Statele Unite nu vor participa la o contraofensivă împotriva Iranului. Conform surselor CNN și Wall Street Journal, în timpul unei discuții telefonice de aproximativ 25 de minute, Biden a sugerat că un răspuns militar la atacurile Iranului nu este necesar, subliniind dorința de a evita o escaladare a conflictului în regiune.

În plus, Iranul a informat Turcia despre planurile sale de atac împotriva Israelului, iar SUA au transmis prin Ankara că operațiunea trebuie să fie „în anumite limite” pentru a preveni o escaladare majoră. Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a reiterat că escaladarea tensiunilor nu este în interesul niciunei părți.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe pentru securitate națională, John Kirby, a confirmat că SUA vor continua să sprijine Israelul în apărarea sa, dar fără a căuta un conflict mai amplu cu Iranul. Această poziție reflectă angajamentul lui Biden față de securitatea Israelului în fața amenințărilor iraniene și ale aliaților săi din regiune.

Urmăriți ultimele evoluții despre criza din Orientul Mijlociu pe platformele de știri pentru informații la zi.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;