Atenţionare de călătorie MAE: Risc crescut de incendii în Grecia din cauza caniculei

Atenţionare de călătorie MAE: Risc crescut de incendii în Grecia din cauza caniculei

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Grecia, avertizând despre un risc crescut de incendii în contextul temperaturilor foarte ridicate prognozate pentru intervalul 11-14 iunie. Regiunile Attica, Peloponez, Viotia, Fthiotida şi Fokida sunt cele mai expuse riscului. MAE recomandă cetăţenilor români să consulte site-urile oficiale pentru informaţii actualizate şi să urmeze instrucţiunile autorităţilor locale.

În caz de urgenţă, cetăţenii români pot apela numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena şi al Consulatului General al României la Salonic, precum şi telefonul de urgenţă al acestora. MAE subliniază importanţa evitării activităţilor care pot genera incendii şi recomandă prudenţă maximă în zonele afectate.

Autorităţile elene au marcat pe o hartă de risc regiunile cu potenţial ridicat şi foarte ridicat de incendii şi au emis sfaturi preventive către populaţie. Primul val de caniculă din acest an este aşteptat să aducă temperaturi de peste 40 de grade Celsius şi să intensifice riscul de incendii, conform declaraţiilor ministrului pentru schimbări climatice, Vassilis Kikilias.

Grecia, care a suferit incendii devastatoare în 2023 şi a înregistrat o iarnă record ca temperatură, se pregăteşte pentru o vară dificilă în ceea ce priveşte riscul de incendii de vegetaţie.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;