Incendiu la Centrala Nuclearelectrică Cernavodă a fost localizat şi stins fără a pune în pericol populația

Incendiu la Centrala Nuclearelectrică Cernavodă a fost localizat şi stins fără a pune în pericol populația

Un incendiu a izbucnit la Unitatea 2 a Centralei Nuclearelectrică Cernavodă, fiind localizat inițial la o pompă de recirculare a apei. Pompierii au intervenit cu promptitudine și au reușit să controleze situația fără ca focul să se extindă. Conform declarațiilor purtătoarei de cuvânt a ISU Dobrogea, Ana Maria Stoica, incidentul nu a necesitat evacuarea personalului și nici transmiterea unui mesaj Ro-Alert către populație, deoarece incendiul nu a pus în pericol viața sau sănătatea angajaților sau a cetățenilor din zonă.

Senzorii de incendiu de la centrală au declanșat alerta, iar echipajele de pompieri au ajuns rapid la fața locului pentru a face verificările necesare. Conducerea ISU a asigurat că dispune de echipaje suplimentare pregătite să intervină în caz de agravare a situației, însă acestea nu au fost necesare. Intervenția a inclus utilizarea a două autospeciale de stingere și o autoscară, precum și un echipaj de prim ajutor.

Incidentul de la Cernavodă nu este primul de acest fel, un eveniment similar având loc în luna februarie, când un incendiu a izbucnit la una dintre turbine, provocând degajări de fum, dar fără a expune pe cineva la pericol. Autoritățile au subliniat că situația este acum sub control și că sistemul de siguranță al centralei a funcționat conform procedurilor, asigurând redundanța necesară prin intrarea în funcțiune a unei alte pompe.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;