Tragedie evitată în Călimănești: Incendiu la o pensiune, opt turiști și proprietarul evacuați, un angajat posibil blocat la mansardă

Tragedie evitată în Călimănești: Incendiu la o pensiune, opt turiști și proprietarul evacuați, un angajat posibil blocat la mansardă

Un incendiu puternic a avut loc duminică dimineața la o pensiune din Călimănești, provocând panică și o intervenție urgentă a pompierilor. Opt turiști și proprietarul au reușit să se salveze, dar suspansul a crescut când s-a aflat că un angajat ar putea fi încă în interior.

Incendiul a izbucnit la mansarda clădirii, generând fum dens și flăcări înalte. În jurul orei 06:01, apelul la 112 a mobilizat echipaje de la ISU Vâlcea, inclusiv cinci autospeciale de stingere, o autospecială de salvare de la înălțime și ambulanțe SMURD și SAJ. Pompierii au localizat rapid focul, prevenind extinderea acestuia la construcțiile învecinate.

Din fericire, cele două familii cazate – patru adulți și patru copii – au reușit să se autoevacueze, dar informațiile inițiale sugerau că un angajat al pensiunii ar putea fi prins la mansardă. Eforturile de căutare au continuat în paralel cu stingerea incendiului.

Proprietarul pensiunii, într-o stare de confuzie și agitație, a fost transportat la spital cu tăieturi provocate de geamurile sparte în timpul evacuării.

La ora actuală, incendiul a fost localizat și se lucrează intens pentru lichidarea completă a acestuia și pentru căutarea angajatului dispărut. Detalii suplimentare vor fi comunicate pe măsură ce situația se clarifică.

Incidentul din Călimănești este un memento dureros că siguranța în caz de incendiu este esențială și că rapiditatea intervenției poate salva vieți.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;