Incendiu la sediul DSVSA Pitești: Fără victime și fără pericol chimic

Incendiu la sediul DSVSA Pitești: Fără victime și fără pericol chimic

Un incendiu a izbucnit la sediul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) din Piteşti în dimineața zilei de sâmbătă, provocând alarma autorităților și a forțelor de intervenție. Pompierii argeșeni au răspuns rapid apelului, iar la sosirea lor la locul evenimentului, focul se manifesta deja pe o suprafață de aproximativ 40 de metri pătraţi, la etajul unu al clădirii.

Din fericire, nu au fost raportate victime, clădirea fiind evacuată la momentul producerii incendiului. Pompierii au acționat eficient, reușind să localizeze și să stingă focul, precum și să degajeze fumul dens care a afectat încăperile.

În urma incendiului, au fost distruse elemente de mobilier și pereții au fost afectați de fum, însă structura clădirii nu a suferit daune majore. Cauza probabilă a incendiului pare să fie efectul termic al curentului electric generat de o unitate interioară a unui aparat de aer condiționat, conform declarațiilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș.

Echipajul CBRN (Chimic, Biologic, Radiologic și Nuclear) a fost chemat la fața locului pentru a efectua măsurători, dar nu s-au înregistrat valori care să indice prezența unui pericol chimic sau biologic. Acest lucru a asigurat că nu există un risc suplimentar pentru sănătatea publică sau pentru mediu în urma incidentului.

Autoritățile continuă investigațiile pentru a stabili cu exactitate cauzele care au dus la izbucnirea incendiului, iar o anchetă este în curs pentru a clarifica toate circumstanțele evenimentului.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;