Avertizare MAE: Cod portocaliu de vreme severă în Franța pentru călătorii români

Avertizare MAE: Cod portocaliu de vreme severă în Franța pentru călătorii români

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al României a emis o avertizare de călătorie destinată cetățenilor români care se află sau plănuiesc să călătorească în Franța, în contextul unor condiții meteorologice nefavorabile. Conform serviciului național de meteorologie din Franța, Meteo France, un cod portocaliu de ploi torențiale și inundații a fost anunțat pentru zece departamente, în timp ce alte 44 de departamente, precum și principatul Andorra, sunt sub cod galben.

Cetățenii români pot accesa informații actualizate despre situația vremii pe pagina de internet vigilance.meteofrance.fr/fr. În caz de urgență, MAE pune la dispoziție numere de telefon ale consulatelor generale din Franța, care pot fi apelate în funcție de zona de reședință a cetățenilor:

- Consulatul General al României la Paris: +33680713729

- Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164

- Consulatul General al României la Lyon: +33643627736 - Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022

Pentru mai multe informații, MAE recomandă consultarea paginilor de internet ale consulatelor menționate și ale ministerului: paris.mae.ro, cgparis.mae.ro, lyon.mae.ro, marsilia.mae.ro, strasbourg.mae.ro, www.mae.ro.

MAE solicită cetățenilor români să manifeste prudență, să se informeze constant despre condițiile meteorologice și să urmeze recomandările autorităților locale.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;