Informații Importante pentru Românii care Călătoresc în Grecia: Avertizare de Proteste în Atena

Informații Importante pentru Românii care Călătoresc în Grecia: Avertizare de Proteste în Atena

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o avertizare importantă pentru cetățenii români care intenționează să călătorească în Grecia sau se află deja pe teritoriul acestei țări. Conform comunicatelor oficiale, există un risc crescut de proteste violente în capitala Atena, în special în acest weekend.

Poliția Locală din Atena a anunțat că, deși mitingurile publice și marșurile de protest sunt interzise în centrul orașului, grupări de extremă dreapta precum „Zorii aurii” plănuiesc să organizeze manifestații sâmbătă seara, începând cu ora 19:00. Acestea, alături de protestele anunțate de organizațiile studențești și reprezentanții fermierilor eleni, pot duce la o situație tensionată și pot prezenta riscuri pentru siguranța publică.

Cetățenii români sunt sfătuiți să respecte recomandările autorităților locale și să fie la curent cu eventualele restricții de circulație, accesând pagina oficială de internet a Poliției Rutiere elene (https://www.astynomia.gr/?lang=en).

Pentru asistență consulară, românii pot apela la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena (+302106714035) și Consulatului General al României de la Salonic (+302310340088). În cazuri de urgență, sunt disponibile numerele de telefon de urgență ale ambasadei (+306978996222) și consulatului (+306946049076).

Pentru mai multe informații și sfaturi de călătorie, MAE recomandă consultarea site-urilor www.mae.ro, https://atena.mae.ro și https://salonic.mae.ro.

Este esențial ca toți cetățenii români care se află în Grecia sau care plănuiesc să călătorească în această regiune să fie conștienți de aceste avertizări și să procedeze cu prudență pentru a-și asigura siguranța.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;