Majoritatea Românilor Preferă Să Petreacă 1 Mai În Sânul Familiei, Relevă Sondaj INSCOP

Majoritatea Românilor Preferă Să Petreacă 1 Mai În Sânul Familiei, Relevă Sondaj INSCOP

În timp ce sărbătoarea de 1 Mai este asociată adesea cu ieșirile la iarbă verde și grătarele în aer liber, un sondaj recent realizat de INSCOP Research pentru News.ro arată că majoritatea românilor aleg să petreacă această zi altfel. Conform studiului, peste 65% din populația României preferă să rămână acasă și să își petreacă timpul cu familia.

Datele sondajului, culese în perioada 12 - 20 aprilie prin interviuri telefonice, indică faptul că doar o fracțiune mică, 3,4%, alege să meargă la mare pentru a sărbători venirea lunii mai. Alți 12,5% optează pentru excursii, în timp ce 4,3% au planuri diferite pentru această zi. Este interesant de observat că există și o proporție de 13,5% dintre respondenți care nu marchează deloc această sărbătoare.

Sondajul scoate în evidență și anumite tendințe demografice. Persoanele în vârstă de peste 60 de ani, cei care nu sunt activi pe piața muncii, locuitorii din Sudul Munteniei, utilizatorii de Facebook și persoanele cu venituri mici sunt mai înclinate să petreacă 1 Mai în confortul căminului. Pe de altă parte, cei cu venituri mai ridicate și locuitorii din regiunea Centru tind să prefere excursiile în această perioadă.

Eșantionul studiului a inclus 1.100 de persoane și a fost stratificat pentru a fi reprezentativ pentru categoriile socio-demografice importante ale populației neinstituționalizate din România, cu vârsta de 18 ani și peste. Marja de eroare a sondajului este de ± 2,95 %, la un grad de încredere de 95%.

Aceste informații nu doar că oferă o imagine asupra modului în care românii preferă să-și petreacă timpul de sărbătoare, dar pot servi și ca un indiciu pentru afacerile din turism și ospitalitate în planificarea ofertelor și campaniilor pentru această perioadă a anului.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;