Dacian Cioloș depune plângere penală împotriva lui Marcel Ciolacu în contextul victoriei României în cazul Roșia Montană

Dacian Cioloș depune plângere penală împotriva lui Marcel Ciolacu în contextul victoriei României în cazul Roșia Montană

Dacian Cioloș, fostul premier al României și europarlamentar REPER, a făcut un pas decisiv în disputa cu actualul premier Marcel Ciolacu, depunând o plângere penală la Parchetul General. Acuzațiile aduse de Cioloș sunt grave, susținând că Marcel Ciolacu a cauzat un prejudiciu statului român atât "cu bună știință, cât și din prostie" în cazul Roșia Montană.

Această mișcare vine în urma unei victorii importante pentru România, când statul a câștigat procesul intentat de compania Gabriel Resources la Tribunalul Arbitral de la Washington, evitând plata unei despăgubiri de 6,7 miliarde de dolari. Mai mult, compania care intenționa să exploateze aurul de la Roșia Montană este acum obligată să acopere și cheltuielile de judecată, în valoare de peste 1,4 milioane de dolari.

Cioloș și-a exprimat indignarea față de atacurile pe care le consideră nefondate și orchestrate de PSD și Marcel Ciolacu, menționând că acestea sunt finanțate din bani publici. El a subliniat că demersul său de înregistrare a Roșiei Montane în Patrimoniul mondial UNESCO a fost în cele din urmă în avantajul țării, contribuind la câștigarea procesului arbitral.

În ciuda acuzațiilor, premierul Marcel Ciolacu a negat orice influență negativă asupra procesului și a respins acuzațiile de manipulare a pieței de capital. Ciolacu a subliniat că nu a divulgat informații sau documente guvernamentale care să afecteze cazul și că nu a primit informații de la avocați în acest sens.

Cu toate acestea, Dacian Cioloș rămâne ferm pe poziție și așteaptă ca procurorii să clarifice situația. Conferința de presă programată pentru ora 12.00 este așteptată să ofere mai multe detalii despre conținutul denunțului și următorii pași în acest caz care a captat atenția publicului.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;