Premierul Ciolacu se apără în fața acuzațiilor de manipulare a pieței în cazul Roșia Montană

Premierul Ciolacu se apără în fața acuzațiilor de manipulare a pieței în cazul Roșia Montană

Premierul României, Marcel Ciolacu, a oferit o replică fermă acuzațiilor de manipulare a pieței de capital în contextul cazului Roșia Montană, respingând orice implicare în fluctuațiile acțiunilor companiei Gabriel Resources. Într-o conferință de presă susținută la Iași, liderul PSD a subliniat că nu a furnizat informații ce ar fi putut influența decizia de arbitraj internațional și a criticat vehement pe cei care au lăsat datorii imense în sarcina României.

"Eu joc la bursă? Poate dânșii joacă la bursă", a declarat Ciolacu, într-un ton acuzator la adresa opoziției, referindu-se la sesizarea oficială trimisă de președintele USR, Cătălin Drulă, către DNA și Ontario Securities Commission. Premierul a subliniat că, prin câștigarea procesului, România evită o datorie de miliarde de euro și o potențială criză economică.

Controversa a escaladat după ce liderul USR, Dacian Cioloș, a cerut demisia premierului, acuzându-l de acțiuni împotriva intereselor naționale. În replică, Ciolacu a respins orice acuzație și a evidențiat că prioritatea sa este gestionarea datoriilor existente, nu crearea de noi probleme economice.

În ceea ce privește sindromul Munchausen politic, aplicat metaforic în acest caz, există speculații că Guvernul ar fi exagerat pericolul pierderii procesului pentru a se poziționa ulterior ca salvator al situației. Totuși, după victoria în instanță, premierul a reafirmat angajamentul său de a proteja interesele țării și de a menține transparența în comunicarea cu publicul.

În final, se pare că situația Roșia Montană a devenit un teren de luptă politică, cu acuzații și speculații din toate părțile. Rămâne de văzut cum vor evolua investigațiile și care vor fi concluziile, dar pentru moment, premierul Ciolacu rămâne ferm pe poziție, respingând orice acuzație de manipulare și subliniind victoria administrativă a Guvernului în acest caz.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;