Premierul Marcel Ciolacu își cere scuze public după gluma despre Moldova

Premierul Marcel Ciolacu își cere scuze public după gluma despre Moldova

În urma unei declarații controversate care a provocat agitație în spațiul public, premierul Marcel Ciolacu a venit cu o clarificare și și-a cerut scuze față de locuitorii Moldovei. Comentariul, care a fost interpretat ca o jignire la adresa moldovenilor, a stârnit reacții puternice inclusiv din partea Mișcării pentru Dezvoltarea Moldovei.

Declarația inițială a premierului, făcută la Timișoara, a fost următoarea: „Asta e, a venit bănățeanul de Grindeanu să facă Autostradă în Moldova. Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți.” Aceste cuvinte au fost rapid criticate, iar asociația civică din Iași a cerut chiar demisia lui Ciolacu, considerând afirmația „jignitor pentru întreaga populație a regiunii Moldova”.

Răspunsul premierului nu a întârziat să apară. Pe pagina sa de Facebook, Marcel Ciolacu a explicat că remarcile sale au fost o glumă și că nu a avut intenția de a jigni pe nimeni. El a subliniat că mama sa este din Tecuci și că îi iubește pe toți românii indiferent de regiunea din care provin. În plus, Ciolacu a evidențiat respectul său pentru Moldova prin proiectele de infrastructură implementate în regiune.

„Dacă cineva s-a simțit jignit îmi cer scuze, nu asta mi-am dorit”, a adăugat premierul, insistând pe faptul că respectul pentru Moldova se vede în acțiunile guvernului său și nu în glumele făcute în cadrul unor discursuri.

Această situație evidențiază sensibilitatea discursului public și importanța clarității în comunicarea oficialilor. Deși premierul și-a exprimat scuzele, rămâne de văzut dacă acestea vor calma spiritele și vor restabili încrederea între guvern și locuitorii regiunii Moldova.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;