Guvernul României Anulează "Taxa pe Boală" pentru Gravide și Pacienții cu Afecțiuni Oncologice

Guvernul României Anulează "Taxa pe Boală" pentru Gravide și Pacienții cu Afecțiuni Oncologice

Într-un gest de sprijin pentru cetățenii vulnerabili, Guvernul României, condus de premierul Marcel Ciolacu, a anunțat eliminarea controversatei "taxe pe boală" pentru gravide, mame cu copii bolnavi, pacienți cu afecțiuni oncologice și cazuri de urgență. Această decizie vine ca o ordonanță de urgență, adoptată în ședința de Guvern de joi, și reprezintă o eliminare a impozitului de 10% pe concediile medicale introdus anterior prin ordonanță în decembrie.

Premierul Ciolacu a subliniat urgența acestei măsuri, menționând că, dacă este necesar, conducerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate va fi chemată să lucreze la Guvern pentru aprobarea rapidă a actului, "fiindcă pentru oamenii aflați în suferință fiecare zi contează enorm". În plus, a fost propus un ajutor de 2000 de lei, acordat o singură dată pentru fiecare nou-născut, până în anul 2027, cu un buget de 120 de milioane de euro din fonduri europene, pentru sprijinirea mamelor defavorizate.

Această inițiativă vine în urma unei decizii luate în februarie de Senat, după ce senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc a depus un amendament care a fost votat în unanimitate de comisiile reunite de Muncă și Buget – Finanțe. Amendamentul propunea eliminarea acestei taxe, considerată nedreaptă și contraproductivă.

Eliminarea "taxei pe boală" este văzută ca o corecție necesară a unei măsuri fiscale care a creat nemulțumire în rândul populației și a fost criticată de partidele de opoziție, inclusiv USR, care a organizat proteste împotriva impozitării concediilor medicale. Cu această nouă ordonanță, Guvernul Ciolacu își reafirmă angajamentul de a susține cetățenii în situații de vulnerabilitate și de a îmbunătăți sistemul de sănătate din România.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;