AUR își lansează candidații pentru alegerile europarlamentare cu o viziune de unitate europeană

AUR își lansează candidații pentru alegerile europarlamentare cu o viziune de unitate europeană

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) și-a prezentat oficial candidații pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie, printr-o mișcare care subliniază dorința partidului de a aduce o nouă perspectivă în politica europeană. Lista candidaților AUR este deschisă de Cristian Terheș, Claudiu Târziu și Gheorghe Piperea, personalități care, potrivit liderului partidului George Simion, reprezintă o alternativă la actuala clasă politică.

Simion a subliniat că formațiunea sa politică este singura care nu a participat la guvernarea României și, prin urmare, oferă o opțiune proaspătă pentru electorat. În cadrul unei declarații la Biroul Electoral Central, el a menționat că AUR vine cu o viziune a unei Europe unite, dar care respectă suveranitatea națiunilor, o poziție clară împotriva federalismului european.

Echipa AUR, care a sosit la BEC însoțită de un autocar plin de susținători, a fost prezentată ca fiind formată din profesioniști multilingvi, profesori universitari și persoane cu doctorate "pe bune", toți pregătiți să aducă schimbarea dorită de cetățeni. În plus, Simion a acuzat că există încercări politice de a scoate AUR în afara legii, referindu-se la acțiuni pe care le atribuie premierului Marcel Ciolacu și omologului său din Republica Moldova, Dorin Recean.

În contextul politic actual, unde PSD și PNL au format o listă comună, AUR se poziționează ca o alternativă suveranistă, încercând să câștige încrederea electoratului prin promisiunea unei abordări diferite față de traseul actual al României în cadrul Uniunii Europene.

Cu peste 630.000 de semnături colectate pentru susținerea candidaților săi, AUR se pregătește de o competiție electorală în care speră să se impună ca forță principală în peisajul politic românesc și european.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;