Tragedie în Congo: Doi cetăţeni români ucişi şi alţi patru răniţi

Tragedie în Congo: Doi cetăţeni români ucişi şi alţi patru răniţi

Tragicul destin al unor cetăţeni români în Republica Democratică Congo a fost confirmat de Ministerul Afacerilor Externe (MAE). În urma unor evenimente violente recente, doi români și-au pierdut viața, iar alți patru au fost răniți. Această situație alarmantă a fost adusă în atenția publicului de către MAE, care a emis o recomandare fermă de a evita călătoriile neesențiale în această zonă instabilă din punct de vedere al securității.

Informațiile au fost obținute și verificate prin Celula de Criză Interinstituțională (CCI), care funcționează non-stop pentru a oferi sprijin necesar cetățenilor români aflați în situații de risc. Se pare că victimele erau foști militari români angajați în misiuni de antrenament ale forțelor locale și că atacul a fost condus de o grupare rebelă.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a clarificat că implicarea statului român se limitează la asistență consulară, deoarece cetățenii în cauză se aflau în Congo în baza unor contracte private. MAE a reiterat avertismentul privind riscurile de securitate din Republica Democratică Congo și a pus la dispoziție o alertă de călătorie pentru cei care intenționează să viziteze țara.

Evenimentele tragice subliniază pericolele cu care se pot confrunta cetățenii români în zonele de conflict și necesitatea unei informări adecvate înainte de a călători în astfel de regiuni. Autoritățile române continuă să monitorizeze situația și să ofere asistență necesară.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;