Achitări definitive pentru Adriean Videanu și Ioan Niculae în dosarul Romgaz

Achitări definitive pentru Adriean Videanu și Ioan Niculae în dosarul Romgaz

Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat miercuri achitarea definitivă a omului de afaceri Ioan Niculae și a fostului ministru al Economiei Adriean Videanu în dosarul privind delapidarea Romgaz - Interagro. Completul de cinci judecători a respins apelurile formulate de DIICOT și compania Romgaz, menținând astfel decizia de achitare dată în primă instanță în decembrie 2022. Un judecător din complet a avut o opinie separată, considerând apelurile fondate, însă majoritatea a decis că fapta nu există.

Dosarul a vizat acuzațiile că firma lui Ioan Niculae, Interagro, a beneficiat ilegal de gaze naturale la prețuri substanțial reduse, ceea ce ar fi provocat un prejudiciu estimat la peste 60 milioane de euro. Procurorii DIICOT au susținut că s-a constituit un grup infracțional organizat care a urmărit obținerea de beneficii materiale nelegale prin delapidarea Romgaz.

Pe lângă Niculae și Videanu, în dosar au fost implicați și alți inculpați, inclusiv funcționari de stat și directori ai Romgaz. În ciuda acuzațiilor, procesul a fost marcat de respingerea mai multor probe ale procurorilor, inclusiv interceptări realizate de SRI, în urma unor decizii ale Curții Constituționale.

Adriean Videanu, care a ocupat și funcția de primar general al Capitalei, a fost apărat în proces de echipa de avocați Cristian Ene și Eliza Ene Corbeanu. Avocatul Cristian Ene a declarat că decizia definitivă a ICCJ reprezintă dreptatea după 10 ani de procese.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;