Primarul Nicuşor Dan anunţă achiziţia a 250 de tramvaie noi pentru Bucureşti

Primarul Nicuşor Dan anunţă achiziţia a 250 de tramvaie noi pentru Bucureşti

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că până la finalul celui de-al doilea mandat al său, administraţia locală va achiziţiona încă 250 de tramvaie noi. Acestea se vor adăuga celor 100 de tramvaie deja cumpărate, cu scopul de a moderniza transportul public din Bucureşti şi de a asigura dotarea tuturor tramvaielor cu aer condiţionat.

Nicuşor Dan a menţionat că, în prezent, un procentaj redus din mijloacele de transport din Bucureşti dispun de aer condiţionat, iar achiziţia noilor tramvaie va contribui la creşterea acestui procentaj de la 52% la 74%. Costul estimat pentru cele 250 de tramvaie este de aproximativ 850 - 900 de milioane de euro.

Pentru finanţarea acestui proiect, Primăria Capitalei intenţionează să acceseze fonduri prin Programul Operaţional Regional şi să contracteze împrumuturi de la Banca Europeană de Investiţii, precum şi de la bănci comerciale. Primarul a subliniat că documentaţia tehnică este pregătită pentru a aplica la finanţare şi că, odată obţinută, se va începe procedura de achiziţie a tramvaielor.

În contextul creşterii temperaturilor în oraşele mari, Nicuşor Dan a evidenţiat şi importanţa spaţiilor verzi, menţionând că Bucureştiul a pierdut între 1.400 - 1.600 de hectare de spaţiu verde. El a accentuat necesitatea păstrării şi recuperării acestor spaţii, în ciuda presiunilor de construcţie şi a legislaţiei care, uneori, nu favorizează protejarea zonelor verzi.

De asemenea, primarul a comunicat că în perioadele de caniculă au fost distribuite sticle cu apă operatorilor sociali, jandarmilor şi echipajelor de salvare, iar cişmelele din parcurile administrate de Primărie au fost refăcute. Corturi anti-caniculă nu au fost amenajate în acest an, dar vor fi incluse în bugetele pentru anii viitori.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;