Colaborare PSD-PNL pentru Bugetul Capitalei: Amendamente Comune și Priorități pentru București

Colaborare PSD-PNL pentru Bugetul Capitalei: Amendamente Comune și Priorități pentru București

Într-un gest de unitate politică, partidele PNL și PSD București au decis să colaboreze pentru deblocarea bugetului orașului, punând capăt impasului administrativ în care se afla Capitala. Liderii organizațiilor municipale, Gabriela Firea și Sebastian Burduja, au convocat o ședință extraordinară a Consiliului General al Municipiului București (CGMB) pentru ziua de vineri, 22 martie, la ora 10:00, cu scopul de a depune amendamente comune la proiectul de buget propus de primarul general Nicușor Dan.

Amendamentele propuse de cele două partide vizează alocări bugetare suplimentare pentru sectoare vitale ale orașului, cum ar fi subvenția la termoficare și la transportul public, sprijin pentru persoanele adulte cu dizabilități, proiectul Banca de alimente și deblocarea unor proiecte de infrastructură esențiale, precum Penetrația Ciurel - Autostrada A1.

Această mișcare vine în urma unei perioade de blocaj în ceea ce privește bugetul Capitalei, cu acuzații reciproce între primarul Nicușor Dan și partidele din opoziție. Nicușor Dan a sugerat că blocajul este influențat de contextul pre-electoral, în timp ce Sebastian Burduja a respins această acuzație, subliniind lipsa unui dialog real cu edilul Capitalei.

În acest context, coaliția de guvernare formată din PSD și PNL a decis să meargă cu candidați comuni la alegerile din București, stabilindu-se ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidatul comun pentru funcția de primar general al Bucureștiului.

Între timp, primarul Nicușor Dan a anunțat că noile troleibuze Solaris au transportat peste 400.000 de pasageri în prima lună de funcționare, demonstrând angajamentul administrației locale pentru modernizarea transportului public.

Cu această nouă alianță politică și cu amendamentele propuse, se speră că Bucureștiul va putea depăși problemele actuale și va începe să se dezvolte într-un ritm accelerat, oferind locuitorilor săi servicii publice de calitate și un mediu urban îmbunătățit.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;