PNL va avea propriul candidat la alegerile prezidențiale, anunță Nicolae Ciucă

PNL va avea propriul candidat la alegerile prezidențiale, anunță Nicolae Ciucă

Președintele Partidului Național Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, a anunțat că formațiunea sa politică va avea propriul candidat la alegerile prezidențiale viitoare. Declarația a fost făcută după o întâlnire de șase ore cu liderii filialelor partidului, în cadrul căreia fiecare președinte de filială și-a exprimat analiza și punctul de vedere privind perspectiva alegerilor.

Nicolae Ciucă a mulțumit alegătorilor care au susținut PNL și a subliniat că partidul reprezintă cea mai puternică forță de dreapta din România. De asemenea, a respins ideea de "șmecherie" în contextul suprapunerii alegerilor prezidențiale cu începerea anului școlar, subliniind că este o chestiune serioasă ce necesită analiză, ținând cont de impactul asupra procesului de învățământ.

Într-o altă declarație, Ciucă a evidențiat necesitatea ca atât PNL, cât și Partidul Social Democrat (PSD) să prezinte candidați separați la alegerile prezidențiale, menționând că este normal ca fiecare partid să aibă propriul drum. Acesta a precizat că, deși o construcție de dreapta ar fi de preferat, scorul electoral actual nu asigură o majoritate care să permită acest lucru.

În contextul discuțiilor despre candidaturi, atât primarul general al Bucureștiului, Nicușor Dan, cât și ministrul Energiei, Sebastian Burduja, au negat posibilitatea de a candida la președinție, exprimându-și dorința de a se concentra pe problemele actuale ale mandatelor lor.

Alegerile prezidențiale din România pentru anul 2024 sunt programate să aibă loc pe 15 septembrie pentru primul tur și pe 29 septembrie pentru turul al doilea, dacă va fi necesar.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;