Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, anunță plângere penală împotriva Biroului Electoral Sector 2

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, anunță plângere penală împotriva Biroului Electoral Sector 2

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a declarat că va depune plângere penală împotriva Biroului Electoral Sector 2 acuzând abuz în serviciu şi instigare la fals în acte publice. Mihaiu susține că alegerile locale din 2024 au fost marcate de tentative de fraudare, evidențiind că peste 500 de voturi exprimate nu se regăsesc în niciun registru. Conform primarului, există dovezi de buletine preștampilate în ziua votului și alte nereguli ce pun sub semnul întrebării integritatea procesului electoral.

Radu Mihaiu, reprezentantul USR, a menționat că cererea sa de renumărare a voturilor a fost respinsă din motive politice și a cerut intervenția Biroului Electoral Central. Acesta a subliniat că rezultatele alegerilor, care îl plasează în urma candidatului Alianței PSD-PNL, Rareș Hopincă, nu reflectă voturile a 504 cetățeni, un aspect pe care îl consideră inacceptabil.

Mihaiu a mai adăugat că, într-o secție de vot, s-a produs o eroare prin care voturi ce ar fi trebuit să-i fie atribuite au fost numărate în favoarea altei candidate. În urma acestor acuzații, primarul Sectorului 2 solicită o anchetă amănunțită și corectarea oricăror erori care au influențat procesul de votare.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;