Contestații privind rezultatele alegerilor locale în Sectorul 1 și Sectorul 2 din București

Contestații privind rezultatele alegerilor locale în Sectorul 1 și Sectorul 2 din București

Primarii Clotilde Armand și Radu Mihaiu au ridicat acuzații de fraudă electorală în urma alegerilor locale din București, solicitând renumărarea voturilor și investigarea neregulilor. Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, susține că peste 110 procese verbale din secții de votare sunt falsificate și a cerut Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS) să furnizeze înregistrările care ar demonstra aceste nereguli. Ea a acuzat liderii PSD și PNL de complicitate la fraudă, cerând renumărarea voturilor și depunerea dovezilor la Parchetul General.

În Sectorul 2, primarul Radu Mihaiu a făcut un denunț penal pentru fals în înscrisuri oficiale și a acuzat dispariția buletinelor de vot și a ștampilelor de control, indicând o posibilă construire a unei secții de votare paralele. În ciuda acestor acuzații, candidatul PSD-PNL Rareș Hopincă a declarat că numărarea voturilor a fost finalizată și că menține o diferență de peste 300 de voturi în favoarea sa, respingând acuzațiile ca fiind un refuz al USR de a recunoaște înfrângerea.

Aceste acuzații vin într-un moment în care centralizarea și validarea voturilor în multe județe ale României încă nu s-a încheiat, o situație fără precedent în istoria recentă a țării. Europarlamentarii de la Dreapta Unită au solicitat o anchetă independentă din partea Uniunii Europene asupra alegerilor din România.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;