Primarul Dominic Fritz susține renumărarea voturilor invocând viitorul democrației românești

Primarul Dominic Fritz susține renumărarea voturilor invocând viitorul democrației românești

Primarul USR al Timișoarei, Dominic Fritz, a venit la București pentru a susține cererea de renumărare a voturilor formulată de Clotilde Armand și Radu Mihaiu, primarii sectoarelor 1 și 2, respectiv. Dominic Fritz, reales recent pentru un nou mandat, a subliniat importanța acestui demers pentru viitorul democrației în România.

Într-o declarație făcută la Biroul Electoral al Sectorului 1, alături de Clotilde Armand, Fritz a menționat că procesele verbale incorecte sunt o problemă întâlnită în întreaga țară și că renumărarea voturilor este o practică obișnuită atunci când apar neconcordanțe. Clotilde Armand a cerut renumărarea voturilor în Sectorul 1, invocând dovezi de fraudă electorală pe care intenționează să le prezinte la Parchetul General. Radu Mihaiu a solicitat, de asemenea, renumărarea voturilor în mai multe secții de votare din Sectorul 2.

Până în momentul declarației, Biroul Electoral Central (BEC) nu a furnizat rezultatele finale ale alegerilor locale și europarlamentare din 9 iunie 2024. Dominic Fritz a accentuat că practica renumărării voturilor trebuie să continue și în aceste cazuri pentru a asigura corectitudinea procesului electoral.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;