Primarul Radu Mihaiu depune plângere penală împotriva Biroului Electoral Sector 2

Primarul Radu Mihaiu depune plângere penală împotriva Biroului Electoral Sector 2

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a anunțat că va depune plângere penală împotriva Biroului Electoral Sector 2, acuzându-l de abuz în serviciu și instigare la fals în acte publice. Mihaiu susține că alegerile locale din sectorul pe care îl conduce sunt marcate de tentative de fraudare, menționând existența a 504 voturi exprimate care nu se regăsesc înregistrate.

Conform primarului, aceste nereguli includ buletine de vot preștampilate în ziua alegerilor, probleme cu cheile de control și presiuni asupra președinților de secții de votare. De asemenea, Mihaiu a menționat că o eroare la numărarea voturilor i-a fost atribuită greșit unui alt candidat și că cererea sa de renumărare a voturilor a fost respinsă din motive politice.

Actualul primar USR al Sectorului 2, care candidează pentru un nou mandat din partea Alianței Dreapta Unită, se află în competiție strânsă cu Rareș Hopincă, candidatul Alianței electorale PSD – PNL, având un decalaj de aproximativ 600 de voturi față de acesta, conform ultimelor date parțiale.

Radu Mihaiu a solicitat intervenția Biroului Electoral Central pentru a adresa aceste probleme și a asigura integritatea procesului electoral în Sectorul 2.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;