Atacuri cu rachete și drone asupra Kievului, sistemele de apărare ale Ucrainei intervin

Atacuri cu rachete și drone asupra Kievului, sistemele de apărare ale Ucrainei intervin

Miercuri dimineața, capitala Ucrainei, Kiev, a fost ținta unui atac masiv cu rachete și drone, conform declarațiilor armatei ucrainene. Sistemele de apărare antiaeriană ale Ucrainei au reușit să distrugă toate armele aeriene care amenințau orașul. Serhiy Popko, șeful administrației militare din Kiev, a comunicat că nu au fost înregistrate victime sau pagube materiale în urma atacului. Informațiile inițiale sugerează că Rusia a folosit o combinație de rachete de croazieră și balistice, precum și drone, însă dimensiunea atacului nu a fost clarificată.

Alertele de raid aerian au fost active pentru mai multe ore în toată Ucraina, inclusiv în regiunile adiacente Poloniei, membră NATO. În răspuns la aceste atacuri, Polonia a activat avioanele sale și pe cele aliate ca măsură de precauție. Comandamentul operațional al forțelor armate poloneze a anunțat că a luat măsurile necesare pentru a asigura siguranța spațiului aerian.

În contextul acestor evenimente, Statele Unite ale Americii au decis să trimită cel de-al doilea sistem de rachete antiaeriene Patriot în Ucraina, în urma unei decizii a președintelui Joe Biden. Această mișcare vine în completarea eforturilor internaționale de a sprijini Ucraina în conflictul său cu Rusia. Olanda și Norvegia au anunțat, de asemenea, alocări semnificative de fonduri pentru susținerea apărării aeriane a Ucrainei, inclusiv pentru achiziționarea de drone și rachete pentru sistemul Patriot.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;