Economii Substanțiale Propuse prin Comasarea Alegerilor, susține Primarul Oradei

Economii Substanțiale Propuse prin Comasarea Alegerilor, susține Primarul Oradei

Primarul municipiului Oradea, Florin Birta, a adus în discuție o temă de actualitate care ar putea aduce economii considerabile bugetului de stat: comasarea alegerilor. Într-o intervenție la Jurnalul de Seară de la Digi24, edilul a susținut că această măsură ar putea economisi aproximativ 360 de milioane de euro.

Conform lui Birta, costurile pentru desfășurarea a patru tururi de alegeri se ridică la suma de 760 de milioane de euro. Prin urmare, o comasare a alegerilor ar înjumătăți aceste cheltuieli. Primarul Oradei a punctat că acești bani economisiți ar putea fi investiți în proiecte de infrastructură vitală, exemplificând cu reabilitarea rețelei de termoficare din București, unde un kilometru reabilitat costă aproximativ un milion de euro.

În plus, Florin Birta a abordat și subiectul candidaturilor comune la prezidențiale din partea PNL și PSD, menționând că trebuie analizată legalitatea acestei inițiative. A subliniat că, în timp ce prim-ministrul nu este ales direct de cetățeni, președintele și primarul sunt votați direct, ceea ce face mai dificilă alternanța la aceste funcții fără a permite realegerea unui președinte performant.

Propunerea primarului din Oradea vine într-un context în care România caută soluții pentru optimizarea cheltuielilor publice și eficientizarea administrării fondurilor. Această idee ar putea deschide un dialog național privind modul în care alegerile sunt organizate și finanțate în România.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;